vineri, 2 mai 2014

Tura aniversadica

Pentru a sarbatori cei .... x ani impliniti si y resimtiti, am ales ceva nou: sa mergem cu coburi pe bicicleta prin apropierea Brasovului, pentru doua zile.
Super increzatori in vreme, care se anunta doar intunecata, pornim...
2 mai: Mateias- Rupea Gara- Dacia- Viscri- Dacia- Jibert- Cobor- Crihalma- Comana de Jos

Desi trebuia sa pornim din Rupea Gara, nu am identificat bine statia si ne-am dat jos putin mai repede. Am pornit pe ceata si frig, pe un drum f bun. Am iesit, apoi, pe national, cu cativa km inainte de Rupea Gara si am observat cu incantare ca totusi au lasat 50 cm de asfalt pe margine, asa ca am avut un sentiment de siguranta.
Am avut emotii mari intre Dacia si Viscri din cauza fermelor si a turmelor de oi, dar nu am avut probleme prea mari. Un singur caine ne-a latrat nervos.
Viscri e un sat in mijlocul naturii; pe mine pustietatea m-a determinat sa ma gandesc cum era acum 500 ani natura inconjuratoare si cat de greu treceai dintr-un sat in altul. In Jibert urma sa aflam ca google maps e putin inainte cu infrastructura fata de situatia din teren. Si cum "un necaz" nu vine niciodata singur, incepe si ploaia, care nu ne va parasi timp de vreo doua ore. Din Jibert urcam un deal cu pasune, iar in varful dealului intram in padure. De pierdem pe forestiere, imi doresc sa ajungem "undeva" mai repede, asa ca trec peste craci si iarba mare, fara sa imi mai pese. Tot ce nu imi doream era sa pun picioarele jos, sa ud si mai tare incaltamintea. Pe coborarea spre Cobor ( :)) )am vazut caprioare in padure si ne-am innoroit foarte tare, cu un sol lipicios. Satul era mic si semiparasit. Am ramas mirata de nivelul de degradare al bisericilor fortificate si de faptul ca si acest sat mic detinea una, viitoare ruina. Am cerut indicatii referitoare la directia spre Crihalma unor babe hazlii, care aratau aceeasi drum in directii opuse.
Ploaia a inceput din nou, dar eram pe asfalt.















3 mai: Comana de Jos- Venetia de Jos- Sercaia- Sinca Veche-Sinca Noua- Poiana Marului- Zarnesti- Rasnov- Brasov




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu