vineri, 25 ianuarie 2019

Ultimul Fagaras din 2018

Am vazut prognoza, o vreme frumoasa si calda, in noiembrie. Raiul turelor!
Am plecat 5 voinici spre Fagaras. Pe trei dintre voinici ii lasam in Victoria, la combinat, la intrarea pe v. Vistei, iar eu si Dan mergem cat de sus cu masina, spre Podragu. Drumul e f bun, mai ales sectorul final, asa ca urcam tot forestierul in masina, pana in locul in care incepe poteca turistica. Observam ca drumul a beneficiat de modernizari, care au vizat, ca de obicei, doar masinile. Acum vreo trei ani urcam cu Cata si Ge pe un forestier, acum insa avem un asfalt imaculat si niste rigole imense pe care, turistul cu rucsac mare, fara masina, nu mai are ce cauta.

Revenind la week-end acesta fain.... am facut tot ce ne-a stat in putere sa profitam de vremea de afara a.i. am plecat de acasa cu medicamente, siropuri si otet in caz de febra mare, numai sa nu ratam Fagarasul de noiembrie.

Sambata am urcat pe la Turnuri la Podragu. Am dormit in refugiul (grajdul) Podragu, pe care l-am gasit curat.
 Duminica am urcat pe Arpasul Mic si Arpasul Mare, pornind de la cab Podragu.
Traseul a fost urmatorul: Cab. Podragu- Lacul Podragel- Monumentul Nerlinger- Arpasul -Vf. Arpasul- Cab. Podragu.
Intoarcerea am facut-o pe poteca de vara, care abia se mai citeste. Ne grabeam sa ne reunim cu grupul. S-a confirmat faptul ca drumul cel mai scurt e cel pe care il stii. Chiar daca nu am balaurit, ar fi fost mult mai relaxant pentru piciare si ptr noi sa coboram pe drumul clasic.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu